Vi benytter informasjonskapsler på denne nettsiden for å blant annet måle hvilke sider som blir besøkt og hvilke kanaler som fungerer best.

Ved å besøke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler.

MediYoga

MediYoga passer for alle mennesker, også de med fysiske eller psykiske begrensninger.

MediYoga er en myk meditativ yoga med pusteøvelser, myke bevegelser og meditasjon. Det passer for alle mennesker, også de med fysiske eller psykiske begrensninger. Er du helt frisk kan MediYoga gi deg økt bevissthet, stabilitet, ro og harmoni.

 

Medisinsk yoga er en terapeutisk yogaform som knytter sammen urgamle holistiske redskaper med moderne medisin. Yoga er et 5000 år gammelt filosofisk system som støtter kroppens egen legende virksomhet. Ordet yoga kommer fra Sanskrit og betyr Balanse.


MediYoga er utviklet i Sverige på 1990 tallet og det foreligger en bred dokumentasjon på helsegevinst ved MediYoga, blant annet gjennom forskningssamarbeid med flere av de store sykehusene i Sverige.


Yoga som terapi

Yogaøvelser som gjøres sakte og på en kontrollert måte er utmerket for å utvikle fysisk fleksibilitet, skape mental avslapning og gi innsikt. Pusten spiller en fundamental rolle i yoga. Ifølge yogisk filosofi innehar pusten en vital kraft, Prana. Pusten er en ubevisst funksjon for de fleste mennesker. En bevisst endring av pusten kan direkte påvirke hvordan vi føler oss og skape fysisk, mental og emosjonell harmoni i oss. Pusten er en unik måte å oppnå direkte påvirkning av sinnets og kroppens prosesser.

 

Yoga påvirker kroppen og dens indre organer på mange ulike måter. Den skaper fleksible og utholdende muskler, påvirker fordøyelsen og hormonbalansen, styrker nervesystemet, bringer høyre og venstre hjernehalvdel i balanse og forbedrer søvnen ? bare for å nevne noe.